Klamydiatest

Du kanske har haft oskyddat sex och är orolig att du har blivit smittad med klamydia. Klamydia är Sveriges vanligaste könssjukdom. Man behöver verkligen inte skämmas när man har drabbats av klamydia. Det är en könssjukdom som är ofarlig om man upptäcker det i tid. Oftast så få man ingen symptom när man har blivit smittad av en med klamydia, utan om du ha haft oskyddat sex är det bäst att testa dig för att vara säker. Om du är smittad så får du antibiotika.

Testa dig snarast
Om man som kvinna inte upptäcker klamydian och går med det i kroppen en längre tid, alltså flera månader, så kan man ha otur och få äggledarinflammation. Om äggledarna skadas tillräckligt mycket så kan kvinnan bli steril eller ökar risken för utomkvedshavandeskap. Om män går med obehandlad kladdiga en längre tid så kan de få prostatainflammation eller bitestikelinflammation. Detta kan göra att chansen att få barn minskar.

Viktigt att testa sig
Även fast sjukdomen går att bota och inte är speciellt farlig så kan det komma att påverka dig när du vill ha barn i framtiden. Därför är det viktigt att skydda sig med kondom och om man inte gör det är man skyldig till att testa sig. Gå in på http://klamydiatest.net för att beställa ett test.