Vad är bantningspiller?

Bantningspiller är en tablett vars syfte är att hjälpa personen att minska sin egna vikt på kemisk väg. Dessa brukar man oftast svälja med vatten. Som namnet beskriver är detta piller oftast komprimerat till en liten kapsel med innehåll av olika ämnen som sedan löses upp i kroppens egna kanaler. Effekten blir att personen får en viktminskning på ett icke naturligt sätt, som kan vara effektivare än vanlig bantning.

Vilka sorter finns det?
Det finns många olika sorters bantningspiller som tyvärr lovar mer än vad de kan leverera. Därför bör detta inte vara det första bästa alternativet som man testar. Bland bantningspiller finns det de som är receptfria. Hos dessa finns olika vitamintillskott som reklameras som bantningseffektiva. Därefter finns det amfetaminliknande preparat där man dämpar aptiten. Det finns även piller som hindrar fettet att brytas ner och låter det direkt gå ur kroppens system.

Finns det risker med bantningspiller?
Drömmen om att hitta ett piller som magiskt ska vända ens viktnedgång är precis det som de stora företagen tjänar pengar på. Det är även den tankegången som leder till att man fattar irrationella beslut och tar större risker för att uppnå sitt mål. Många av dessa piller har olika biverkningar som kan leda till allvarliga skador då det finns många oseriösa företag som säljer produkter. Därför ska detta tillvägagångssätt ses som den sista utvägen.